Zupa Tom Yum Koong

Zupa Tom Yum Koong
Need a zupa bezglutenowa, bezmleczna i pescatariańska? Tom Yum Koong zupa może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 67 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 230 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest idealny do Jesień. Wiele osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Mieszanka galangal, sok z limonki, pasta chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą Mung, oraz Rzymska zupa wakacyjna-ciesz się tą obfitą włoską zupą w każdej chwili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim trawa cytrynowa i pokroić na kawałki wielkości zapałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1
Dodaj głowy krewetek i muszle do wody, a następnie gotować przez 20 protokół. Wyłącz ogień. Namoczyć głowy i muszle przez kolejne 20 minut przed odrzuceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Trim trawa cytrynowa i pokroić na kawałki wielkości zapałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
3
Dodaj bulion, trawę cytrynową, liście limonki kaffir, galangal, chili padi, sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę chili do garnka i zagotuj. Po gotowaniu przez 5 minut dodajemy krewetki i oba grzyby. Gotować przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Pasta ChiliPasta Chili
Eliksir GEliksir G
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
GalangalGalangal
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować Jest de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn