Zupa rybna z chlebem i Rouille

Zupa rybna z chlebem i Rouille
Zupa rybna z chlebem i Rouille jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 6. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz rouille, bochenek na zakwasie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille, oraz Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zielono-białe części poru umyć osobno w misce z zimną wodą, następnie wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim garnku 6-quart na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować zieleninę z pora, cebulę, seler i marchewkę, mieszając, aż zacznie zmiękać, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
ZieloniZieloni
CebulaCebula
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj szafran, liście laurowe, i płatki czerwonej papryki i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Liście LauroweLiście Laurowe
SzafranSzafran
5
Dodaj świeże pomidory i pomidor czysty i gotować, mieszając, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż płyn zmniejszy się o około połowę, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Wymieszać w magazynie i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut. Ostrożnie wlać przez drobne sito do miski, a następnie wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzej dobrze przyprawioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
3
Pieczywo posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju, następnie grillować ze wszystkich stron, aż pojawią się ślady grilla. Rozdarcie chleba na szorstkie 3-calowe kawałki i piec na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż chrupiące na zewnątrz, ale miękkie wewnątrz, o 10 protokół. Fajne crotes.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Rozgrzać masło w 4-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana opadnie, następnie gotować białą część poru, mieszając, aż zacznie zmiękać, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać rybę, gorący bulion i sól i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (ryby będą gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RybyRyby
SólSól
6
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki rouille.
7
Włożyć crotes do talerzy zupy i zupy z kadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Posypać oregano i natką pietruszki i podawać Pozostałe rouille na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Uwaga kucharzy: bulion można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać bulion przed dodaniem do białej części poru wraz z rybą i rouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RybyRyby
PorPor

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn