Zupa Rybna

Zupa Rybna
Zupa rybna może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 55 porcji z 49 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, old bay, Sok z małży i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 145 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Umrzeć za zupę rybną, Zupa Rybna, oraz JFK ' s Fish Chowder.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej i masło na dnie dużego garnka (6-qt) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj wino, jeśli używasz, i podgrzej ogień, gotuj, odsłonięte, aż wino zmniejszy się o połowę. (Jeśli nie używasz wina, dodaj 1/4 szklanki wody z sokiem z małży.)2
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
WodaWoda
WinoWino
1
Dodaj ziemniaki, sok z małży, liść laurowy, tymianek, sól i pieprz, i Old Bay spice. (Ziemniaki powinny być ledwo pokryte płynem w garnku. Jeśli nie, dodaj wodę tak, że są.) Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do średniego i gotować, pokryte, aż ziemniaki są prawie gotowe, o 10-15 protokół.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z MałżySok Z Małży
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podgrzać śmietanę: w oddzielnym garnku podgrzać śmietanę, aż stanie się Parna (nie zagotuje się).4
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Dodaj rybę do garnka z ziemniakami i dodaj rozgrzaną śmietanę. Wróć do pieca. Gotować na małym ogniu, odkryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.Miej oko na upał! Jeśli używasz prostego ciężkiego kremu, powinieneś łatwiej unikać zwilżania, nawet jeśli zupa zaczyna się gotować. Ale jeśli podstawiasz lekką śmietanę, pół na pół lub mleko, mieszanina prawdopodobnie się zsiadnie, jeśli zbliży się do temperatury wrzenia (jeden z powodów, dla których lubię używać prostej ciężkiej śmietany). Utrzymuj temperaturę tak, aby ledwo stała się Parna, ale nie gotowała się na wolnym ogniu.Gdy ryba jest po prostu gotowane przez, zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
MlekoMleko
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
2
Wymieszać z natką pietruszki. Smaki poprawią się, jeśli zupa odpocznie 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZupaZupa
3
Podawać z chrupiącym chlebem lub krakersami ostrygowymi (nie dla wersji bezglutenowej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z OstrygKrakersy Z Ostryg
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb

Wyposażenie

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)11 funt cukinii,Old Bay (opcjonalnie, można użyć trochę papryki i odrobiny cayenne)Old Bay (opcjonalnie, można użyć trochę papryki i odrobiny cayenne)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami680Orzechy dowolne (posiekane)dorsz*, lub inne twarde białe ryby, usunięte kości pin, filety pokrojone na 2-calowe kawałkidorsz*, lub inne twarde białe ryby, usunięte kości pin, filety pokrojone na 2-calowe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe wino (opcjonalnie)wytrawne białe wino (opcjonalnie)2(zima)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymiankuświeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymianku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula średnia żółta, posiekana (ocebula średnia żółta, posiekana (o567Orzechy dowolne (posiekane)duże ziemniaki Yukon Gold (ok, obrane, pokrojone w kostkę 3/4 caladuże ziemniaki Yukon Gold (ok, obrane, pokrojone w kostkę 3/4 cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje55
Ocena Zdrowia1
Magazyn