Zupa rybna może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 55 porcji z 49 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, old bay, Sok z małży i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 145 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Umrzeć za zupę rybną, Zupa Rybna, oraz JFK ' s Fish Chowder.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej i masło na dnie dużego garnka (6-qt) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj wino, jeśli używasz, i podgrzej ogień, gotuj, odsłonięte, aż wino zmniejszy się o połowę. (Jeśli nie używasz wina, dodaj 1/4 szklanki wody z sokiem z małży.)2
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Woda
Wino
1
Dodaj ziemniaki, sok z małży, liść laurowy, tymianek, sól i pieprz, i Old Bay spice. (Ziemniaki powinny być ledwo pokryte płynem w garnku. Jeśli nie, dodaj wodę tak, że są.) Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do średniego i gotować, pokryte, aż ziemniaki są prawie gotowe, o 10-15 protokół.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Małży
Liście Laurowe
Ziemniak
Tymianek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Podgrzać śmietanę: w oddzielnym garnku podgrzać śmietanę, aż stanie się Parna (nie zagotuje się).4
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
Dodaj rybę do garnka z ziemniakami i dodaj rozgrzaną śmietanę. Wróć do pieca. Gotować na małym ogniu, odkryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.Miej oko na upał! Jeśli używasz prostego ciężkiego kremu, powinieneś łatwiej unikać zwilżania, nawet jeśli zupa zaczyna się gotować. Ale jeśli podstawiasz lekką śmietanę, pół na pół lub mleko, mieszanina prawdopodobnie się zsiadnie, jeśli zbliży się do temperatury wrzenia (jeden z powodów, dla których lubię używać prostej ciężkiej śmietany). Utrzymuj temperaturę tak, aby ledwo stała się Parna, ale nie gotowała się na wolnym ogniu.Gdy ryba jest po prostu gotowane przez, zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Ziemniak
Ryby
Mleko
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Garnek
2
Wymieszać z natką pietruszki. Smaki poprawią się, jeśli zupa odpocznie 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Zupa
3
Podawać z chrupiącym chlebem lub krakersami ostrygowymi (nie dla wersji bezglutenowej).
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.