Zupa Rybna

Zupa Rybna
Zupa rybna to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 306 kalorii, 26g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka selera, pomidorów, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Rybna, Zupa Rybna, oraz Prosta Zupa Rybna.

Instrukcje

1
Grubo zmielić pory, seler, czosnek, pietruszka, kolendra i pieprz w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku na średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać mieszaninę ziemi do garnka i saute, aż wszystkie płyny odparować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj do garnka części ryb owinięte w gazę, pomidory w puszkach, ziemniaki, wino, cayenne, goździki, liście laurowe, papryka, szafran, sól i woda. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, pod przykryciem przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
SzafranSzafran
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj likier, rybę i pieprz i gotuj jeszcze kilka minut, aż ryba zostanie ugotowana. Naciśnij na gazę, aby uwolnić jak najwięcej płynu, jak można przed odrzuceniem. Dostosuj teksturę i przyprawy do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
AlkoholAlkohol
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
6
W razie potrzeby dodać świeże liście kopru włoskiego do dekoracji. Daje tuzin dużych porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone

Składniki

33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprz do smakuŚwieżo zmielony czarny pieprz do smaku9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory pokruszone w puszkachpomidory pokruszone w puszkach1(może być lub przeglądać)pieprz cayenne, lub więcej do smakupieprz cayenne, lub więcej do smaku4sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowyseler naciowy1mała Gromada2 łyżki stołowe plus 1-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek2 łyżki stołowe plus 1-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)1kilogramybez kości, bez skóry Koszerne ryby, takie jak łosoś, płytki, lub snapper pokroić w 1-calowe kostkibez kości, bez skóry Koszerne ryby, takie jak łosoś, płytki, lub snapper pokroić w 1-calowe kostki1bunchpietruszka płaskapietruszka płaska1DużeRobot kuchenny, garnek, gaza lub muślinRobot kuchenny, garnek, gaza lub muślin4largesZamknij czosnek, obranyZamknij czosnek, obrany1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaDuża szczypta ziemiDuża szczypta ziemi4largespory w plastrachpory w plastrach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2largesziemniaki obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala (lub sub 1 średni korzeń selera)ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala (lub sub 1 średni korzeń selera)1czerwona papryka, posiekana i pokrojona w kawałkiczerwona papryka, posiekana i pokrojona w kawałki2szczypce Dużeszafranszafran1Głowai 1 ogon dużego łososia lub innej dużej koszernej ryby, luźno, ale bezpiecznie owinięty w gazęi 1 ogon dużego łososia lub innej dużej koszernej ryby, luźno, ale bezpiecznie owinięty w gazę12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól do smakuSól do smaku2Średnia żółta cebula, posiekana1/2 litra wody1/2 litra wody2(zima)anisette lub arack (upewnij się, że alkohol jest KFP)anisette lub arack (upewnij się, że alkohol jest KFP)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn