Zupa kukurydziana z pieczonym Poblanosem i kwiatami cukinii
Zupa kukurydziana z pieczonym Poblanosem i kwiatami cukinii to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 232 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz Poblano chiles, łagodny ser feta, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Faszerowane Poblanosy Z Prażoną Kukurydzą, Tostadas z kremowym prażonym Poblanosem i kukurydzą, oraz Penne z kukurydzą, pieczonym Poblanosem, awokado i pomidorem.
Instrukcje
Włącz brojlery. Umieść poblanos na wyłożonej folią blasze do pieczenia i piecz 4 w. od ciepła, obracając raz, aż poczernieje, 10 do 15 minut w sumie. Umieścić poblanos w misce, przykryć, i odstawić 30 minut, aby poluzować skórki; następnie obrać, łodygi, i nasiona.
Pokrój poblanos na 1/2 cala. pokroić w kostkę i odstawić.
Tymczasem pokroić ziarna kukurydzy z kolb.
Rozgrzać oliwę w dużym, szerokim garnku na średnim ogniu i dodać cebulę, serranos i 2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 5 protokół. Wymieszać czosnek i ziarna kukurydzy i gotować 3 minuty więcej.
Wlej tyle wody do garnka, aby pokryć kukurydzę. Doprowadzić do duszenia, pokryte, i dusić 15 protokół.
Pokrojoną w kostkę cukinię włóż do małego rondla z wystarczającą ilością osolonej wody do przykrycia. Doprowadzić do duszenia i gotować do miękkości-chrupiące, o 2 protokół.
W partiach wirować zupę kukurydzianą w blenderze, aż będzie bardzo gładka. Przecedzić przez durszlak o drobnych oczkach do miski, zacierania, aby wycisnąć płyn. (Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę wody.) Doprawić solą. Zupę podawać na gorąco, wrócić do garnka i delikatnie podgrzać (nie gotować); podawać na zimno, schłodzić co najmniej 2 godziny.
Podziel na 8 misek. Wierzch każdej miski z 2 łyżki. pokrojone w kostkę poblanos, 2 łyżki. cukinię pokrojoną w kostkę i 2 połówki cukinii.
Posypać każdy z 1 łyżką. ser i podawać dodatkowe na boku.