Zupa grochowa, wołowa i jęczmienna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Split Pea, Beef i Barley Soup. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Jest idealny do Jesień. Mieszanka gruboziarnistej soli koszernej, jęczmień perłowy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielona Zupa Grochowo-Jęczmienna, Zupa grochowa z jęczmieniem i szynką {Slow Cooker}, oraz Seria zupy wołowej-część 2: zupa wołowo-jęczmienna.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 9-do 10-qt. garnek na średnim ogniu. Wołowinę doprawić 1 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżeczka. pieprz, następnie brązowy ze wszystkich stron w dwóch partiach. Odstawić.
Dodaj cebulę, por, pasternak, seler, i pozostałe 3 1/2 łyżeczki. sól i 2 łyżeczki. pepper. Gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, około 5 minut. Powrót wołowinę do garnka i dodać groszek split, Lima beans, i 4 qts. woda. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odkryte, 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Dodać jęczmień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Wymieszać z marchewką i gotować 20 minut więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.