Zupa Fasolowa Jarzynowa
Zupa Fasolowa może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 34 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, seler, rosół z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 68%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami – zupełnie inna odsłona zupy warzywnej, Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami – zupełnie inna odsłona zupy warzywnej i Jarzynowa zupa fasolowa .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż marchewkę, cebulę i seler na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dolać bulion, puszkę fasoli, brokuły i przyprawy; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5-7 minut.
Umieść pozostałą fasolę w blenderze; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
W razie potrzeby dodać do zupy ze szpinakiem; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje.