Zupa dyniowa gorąco-kwaśna

Zupa dyniowa gorąco-kwaśna
Gorąco-kwaśna zupa dyniowa to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie zupa. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 138 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, galangal, liście limonki kaffir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, zupa warzywna na gorąco i na kwaśno, jak zrobić zupę warzywną na gorąco i na kwaśno, oraz Placek Dyniowy Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę, czosnek i imbir ugotować w 1 łyżce oleju w 5-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj dynię i wino i gotuj, odkryte, aż wino zmniejszy się o około połowę, o 5 minutach. Wymieszać w magazynie i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż dynia będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
StadoStado
WinoWino
3
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté trawa cytrynowa, galangal, i chiles do smaku, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
GalangalGalangal
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia.
5
Przecier mieszaninę dyni w partiach (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów) i wrócić do garnka. Wymieszaj mieszankę trawy cytrynowej, liście limonki, sok z limonki, sos rybny i cukier. Gotować na wolnym ogniu, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
DyniaDynia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Wlać zupę przez sito, odrzucając ciała stałe i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1
* Zupę można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn