Ziemniaki Samosa Phyllo Trójkąty

Ziemniaki Samosa Phyllo Trójkąty
Potato samosa phyllo Trójkąty może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 94 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, indyjski chutney, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Filo Żurawinowe Trójkąty, Szpinak Phyllo Trójkąty, oraz Trójkąty Serowe Phyllo.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/2 cala. Umieść w średnim rondlu z 1 łyżeczką soli i wystarczającej ilości wody, aby pokryć o 1 cal. Dusić do miękkości, około 15 minut, a następnie osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Gotować cebulę, przyprawy, i 3/4 łyżeczka soli w oleju w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać ziemniaki i groszek i gotować, mieszając, 3 minuty, następnie zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
GrochGroch
4
Rozgrzej piekarnik do 191° z regałami w górnej i dolnej części.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przykryj stos arkuszy folii folią i wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pozostając zakrytym Filo i szybko pracując, umieść 1 arkusz na powierzchni roboczej. Delikatnie posmaruj masłem, następnie połóż drugi arkusz na wierzchu i posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Pokrój poprzecznie na 4 paski. Umieść 2 łyżki nadzienia w pobliżu jednego rogu 1 paska i złożyć rogu phyllo nad do zamknięcia nadzienia i tworzą trójkąt. Kontynuuj składanie paska, zachowując kształt trójkąta. Umieść samosa, szew w dół, na blasze do pieczenia. Zrób jeszcze 3 trójkąty w ten sam sposób. Powtórz z pozostałą Filo i nadzieniem. Obficie posmarować obie strony każdej samosy masłem i piec, obracając samosy w połowie i zmieniając pozycję arkuszy, aż będą złote i chrupiące, łącznie około 25 minut. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn