Zapiekanka z szynką i warzywami
Szynka i zapiekanka warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, rosół z kurczaka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Warzywna, Lato-zapiekanka warzywna, oraz Root Vegetable Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać cebulę, ziemniaki i mrożony groszek i marchew i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodać szynkę, mąkę i tymianek i gotować, mieszając, aż do połączenia. Wymieszać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, następnie wymieszać z mlekiem i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Tymczasem roztopić pozostałe 3 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać panko, pietruszka i 1/8 łyżeczki każda sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż panko jest lekko tosty, o 4 protokół. Rozsypać na szynkę i mieszaninę warzyw; odstawić na 5 minut przed podaniem.