Zapiekanka Z Pieczonych Ziemniaków
Need a przystawka bezglutenowa? Zapiekanka z ziemniaków może być świetnym przepisem. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 366 kalorii, 11g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest idealny do Jesień. Mieszanka śmietany, cebula, sos serowy topiony, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Zapiekanka Ziemniaczana Podwójnie Pieczona, oraz Dwukrotnie Zapiekana Zapiekanka Ziemniaczana.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę.
Miejsce boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Plastry boczku osuszyć na papierowych ręcznikach; pokruszyć.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (160 stopni C). Lekko posmaruj 8-ćwiartkowe naczynie do pieczenia.
Połączyć ziemniaki i boczek w dużej misce.
W misce wymieszaj ser Cheddar, sos serowy, śmietanę, majonez, cebulę, szczypiorek, sól i pieprz. Mieszaninę serową wymieszać z ziemniakami; przenieść do naczynia do pieczenia i przykryć folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym przez 50 minut; zdjąć folię i kontynuować pieczenie, aż ser będzie bąbelkowy i lekko rumiany, o 10 protokół.