Zapiekanka z kurczakiem i farszem
Przepis na Zapiekankę z kurczakiem i farszem można przygotować w około 45 minut. Z tego przepisu wychodzi 8 porcji zawierających 392 kalorie, 22 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Udaj się do sklepu i kup kurczaka, skondensowaną zupę-krem z selera, mleko zagęszczone i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 199 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka z farszem z kurczaka, Zapiekanka z farszem z kurczaka i Zapiekanka z kurczakiem i farszem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ułóż pozbawione kości mięso z kurczaka w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Posyp mieszanką farszową warstwę kurczaka.
W dużej misce wymieszaj zupy, bulion i skondensowane mleko. Dobrze wymieszać.
Tą mieszanką wylewamy farsz tak, aby opadł na dno naczynia do pieczenia (nakłuwamy widelcem, aby farsz wsiąkł w dolną warstwę).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 45 minut, aż na środku zaczną pojawiać się bąbelki.