Zapiekanka z dzikiego ryżu w cieście z orzechów laskowych

Zapiekanka z dzikiego ryżu w cieście z orzechów laskowych
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Jeśli 2,04 zł za porcję spada w budżecie, przegrzebek-placek z dzikiego ryżu w skórce z orzechów laskowych może być doskonałym pescatarian przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do bicia, skracanie, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Warzywa W Quiche Feta Z Dzikiego Ryżu Crust, Sałatka z przegrzebków i jabłek z sosem z orzechów laskowych, oraz Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pulse pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym 3 lub 4 razy lub aż do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać masło i skrócenie, i Puls 5 lub 6 razy lub aż kruchy. Po uruchomieniu procesora stopniowo dodawaj 5 łyżek wody i przetwarzaj, aż ciasto utworzy kulkę i oddzieli się od boków miski, dodając więcej wody w razie potrzeby. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać grzyby i szalotka; smażyć 5 minut lub aż grzyby będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
5
Usunąć mieszaninę grzybów z patelni; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj przegrzebki na patelni; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć łyżką szczelinową; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
W misce ubić skrobię kukurydzianą i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Połączyć mieszaninę skrobi kukurydzianej, śmietana, i ser w dużej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minut lub aż mieszanina jest zagęszczona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SerSer
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę grzybów, przegrzebki, ryż i pozostałe składniki. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RyżRyż
11
Podziel ciasto na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni zwijaj każdą połowę do grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
12
Połówkę ciasta ułożyć na dnie lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego 2-ćwiartkowego. Łyżka przegrzebek mieszaniny na skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
13
Umieścić drugą połowę ciasta nad nadzieniem, szczypanie do uszczelnienia krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
14
Przeciąć szczeliny w górnej części skorupy nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
15
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż skorupa jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
17
Uwaga na wino: czy mogę sparować coś innego niż Riesling? Ze słodyczą orzechów laskowych, przegrzebki, i sos, chciałbym udać się prosto do butelki z Niemiec w regionie Mosel. Coś jak Fritz Haag Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Kabinett 2001 (27 zł). -- Steven Geddes
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
RieslingRiesling
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
WinoWino

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawKruche ciasto
Magazyn