Zapiekanka Z Dziczyzny Mostaccioli
Zapiekanka z dziczyzny Mostaccioli może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, mieloną dziczyznę, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Mostaccioli, Zapiekanka Z Dziczyzny Z Pierożkami Ze Szczypiorkiem Cheddar, oraz Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić i rezerwy makaron.
W międzyczasie umieść oliwę na patelni ustawionej na średnim ogniu. Mieszać w cebuli, i gotować, aż miękkie i półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać dziczyznę i gotować, aż pokruszone i nie Różowy, o 10 protokół.
Odcedzić, jeśli to konieczne. Wymieszać z sosem pomidorowym, bazylią i czosnkiem w proszku. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wyłączyć ogień.
Złóż zapiekankę, łyżką warstwę sosu z dziczyzny na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sos posypać parmezanem i polać gotowanym makaronem. Top z sosem, warstwa z makaronem, i połowę Mozzarella. Powtórz warstwy, aby użyć pozostałych składników, kończąc warstwą sera Mozzarella. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Zdjąć pokrywę folii i piec, aż polewa ser jest jasny złoty, o 10 minut więcej.