Zakopane Ciasteczka Wiśniowe
Zakopane ciasteczka wiśniowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 157 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka cukru, soli, słodko-gorzkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zakopane Chocolate Cherry, Buried Treasure Muffins, oraz Zakopane Babeczki Niespodzianka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Czereśnie odcedzić i odcedzić około 2 łyżek soku.
Wiśnie przeciąć na pół, jeśli są duże, i odstawić.
Ubij zmiękczone masło, cukier i proszek do pieczenia mikserem elektrycznym, aż dokładnie się zagotuje i puszysty, około 1 minuty. Ubić jajko i ekstrakt z migdałów, następnie stopniowo dodawać mąkę i ubijać aż do wymieszania. Szczypta off kawałki ciasta, zwijać w 1-calowe kulki, umieścić kulki na blasze ungreased pieczenia, i naciśnij kciuk w środku każdego ciastka, aby wgniecenie.
Umieść czereśnię lub czereśnię w połowie każdego ciastka.
W małym rondlu na małym ogniu rozpuść czekoladę ze skondensowanym mlekiem i wymieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj 1 do 2 łyżek zarezerwowanego soku wiśniowego do mieszaniny lub w razie potrzeby, aby rozrzedzić lukier; lukier będzie gęsty. Łyżka około 1/2 łyżeczki lukru nad każdą wiśnią, całkowicie pokrywając wiśnię.
Piec ciasteczka w nagrzanym piekarniku, aż twarde i lekko rumiane, o 12 protokół.
Ostudzić na blasze do pieczenia na około 1 minutę przed wyjęciem, a następnie przenieść do stojaka drutu, aby zakończyć chłodzenie.