Włoskie Klopsiki

Włoskie Klopsiki
Włoskie klopsiki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oregano, cebuli, sera romano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 592 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Włoskie Klopsiki, Włoskie Klopsiki, oraz Najlepsze Włoskie Klopsiki.

Składniki

2(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany selerdrobno posiekany seler2jajajaja1(może być lub przeglądać)suszona bazylia lub 2 łyżki posiekanej świeżej bazyliisuszona bazylia lub 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454Orzechy dowolne (posiekane)mielona wołowina (co najmniej 16% tłuszczu)mielona wołowina (co najmniej 16% tłuszczu)454Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula11 funt cukinii,suszone oregano lub majeraneksuszone oregano lub majeranek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzez ciastoprzez ciasto596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezan lub ser romanotarty parmezan lub ser romano8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprz do smakuSól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku11 funt cukinii,Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu680Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki sosu pomidorowego1/2 szklanki sosu pomidorowego85Orzechy dowolne (posiekane)kromki białego chleba, Skórki usunięte (okromki białego chleba, Skórki usunięte (o1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko (całe lub 2%)mleko (całe lub 2%)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn