Włoskie kiełbaski z soczewicą

Włoskie kiełbaski z soczewicą
Włoskie kiełbaski z soczewicą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 36 fanów. Jeśli masz posypywanie sól, tłuszcz ząbek czosnku, puy soczewicy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Włoskie kiełbaski z soczewicą, Włoskie kiełbaski z soczewicą, oraz Noworoczne kiełbaski z soczewicą czosnkową.

Instrukcje

1
2-3 łyżki oleju umieścić w dobrej wielkości rondlu (i taki, który ma pokrywkę, która pasuje) na ciepło, a gdy jest ciepło, dodać posiekaną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Posypać solą (która zapobiega jej brązowieniu) i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodaj soczewicę, dobrze wymieszaj, a następnie obficie przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować delikatnie przez 1/2 godziny lub tak, aż gotowane i większość, jeśli nie wszystkie, płyn wchłania. Nie dodaję soli na tym etapie, ponieważ sos podany przez kiełbaski później (a który zostanie wylany na soczewicę) będzie dość słony sam. Więc poczekaj i spróbuj. I pamiętaj, że możesz oczywiście gotować soczewicę z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
SoczewicaSoczewica
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
W każdym razie, gdy albo soczewica jest już prawie gotowa, albo masz zamiar je podgrzać, połóż na palniku patelnię na bazie ciężkiej, przykryj folią oleju i dodaj potarty czosnek. Gotować przez kilka minut, a następnie dodać i brązowo kiełbasy. Gdy kiełbaski są brązowe z obu stron-co nie zajmie więcej niż 5 minut-Wrzuć Wino i wodę i pozwól się pęcherzykom. Przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową i gotować przez około 15 minut. Za pomocą widelca, rozgnieść teraz miękki czosnek do sosu i smak przyprawy, dodając trochę więcej wody, jeśli jest zbyt silny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
SoczewicaSoczewica
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Usuń soczewicę do płytkiej miski lub naczynia (ewakuować kiełbaski z ich patelni, plonk soczewicy w, następnie kontynuować) następnie przykryć kiełbaski i ich garlicky, SOS winey.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
SoczewicaSoczewica
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn