Przepis na włoskie fondue zaspokoi Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 15 minut. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 357 kalorii. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Udaj się do sklepu i kup sos alfredo, mieszankę czterech serów, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Włoskie Fondue, Fondue z piwem i włoską kiełbasą oraz Zestaw do fondue czekoladowego i żeliwnego Fondue Swissmar.
Instrukcje
1
Rozpuść masło w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj szałwię i smaż, aż masło stanie się złotobrązowe, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 Gałązki Rozmarynu
3
Wsypać mąkę i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wlać wino i dusić przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Wymieszaj sos Alfredo. Stopniowo dodawaj ser, ubijaj, aż ser się rozpuści i masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Alfredo
Sos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Przenieś mieszaninę do garnka do fondue, naczynia do ocierania lub miski ceramicznej.