Włoska sałatka warzywna z kremowym sosem czosnkowym

Włoska sałatka warzywna z kremowym sosem czosnkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoskiej sałatki warzywnej z kremowym sosem czosnkowym. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Mieszanka cebulek kopru włoskiego, musztarda dijon, kalafior i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kremowy Włoski Sos Sałatkowy Bez Tłuszczu, Sałatka Z Warzyw Korzeniowych Z Kremowym Sosem Chrzanowym, oraz Sałatka Warzywna Z Kremowym Sosem Koperkowym.

Instrukcje

1
Przyciąć koper włoski (rezerwując liście) i usunąć twardą warstwę zewnętrzną. Cienko pokroić koper włoski w poprzek i kalafior wzdłuż (1/8 cala). Szparagi pokroić na przekątnej (1/8 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
SzparagiSzparagi
Koper WłoskiKoper Włoski
2
Warzywa połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przecier żółtka, czosnek, anchois, musztarda, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu, mieszając, aż opatrunek będzie gęsty i zemulgowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SardeleSardele
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
żółtko Jajażółtko Jaja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wrzucić warzywa z wystarczającą ilością dressing do Płaszcz. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SólSól
5
Posypać liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
1
Fontaleoni Vernaccia diSan Gimignano '07
1
* Żółtka w sosie nie są gotowane. Aby uzyskać szybszy, bezpieczny dla jaj dressing, użyj 2/3 szklanki majonezu zamiast żółtek i oleju.* Warzywa i dressing można przygotować 3 godziny wcześniej i schłodzić osobno (warzywa w zamykanych workach wyłożonych wilgotnymi ręcznikami papierowymi).
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
WarzywaWarzywa
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn