Włoska kiełbasa z indyka z trzema paprykami
Włoska kiełbasa z indyka z trzema paprykami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 82 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kiełbaski z indyka, ziemniaki, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Włoska kiełbasa z indyka i papryki z makaronem muszkatołowym, Włoska kiełbasa z papryką, oraz Włoska kiełbasa i papryka.
Instrukcje
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Skropić 1 łyżeczką oleju, posypać 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Wrzuć do płaszcza.
Piec w 375 przez 40 minut lub do miękkości, okazjonalnie obracając.
Podczas gdy ziemniaki gotować, podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Osłonki kiełbasy przebić kilka razy widelcem.
Dodać kiełbaski na patelni; gotować 5 minut lub aż lekko brązowy.
Usunąć kiełbaski z patelni.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na patelni.
Dodaj paprykę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszaj 1/4 łyżeczki soli, octu, rozmarynu i pokruszonej czerwonej papryki. Powrót kiełbasy na patelni; przykryć i gotować na średnim ogniu 15 minut lub aż kiełbaski są gotowe.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.