Wypiek Chleba: Chleb Owsiany
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli 30 centów za porcję spada budżet, Pieczenie chleba: chleb Owsiany może być super bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Mieszanka gotowania owsa, sól, woda i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, oraz Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera Stoiska, połączyć owies, mąkę owsianą, drożdże i wodę. Odstawić, aż zrobi się bąbelkowy, o 10 protokół.
Dodać mąkę chlebową i zagniatać hakiem ciasta, aż mieszanina będzie elastyczna. Będzie trochę grudkowaty od owsa, więc nie będzie całkowicie gładki, ale powinien być ładnie rozciągliwy.
Dodaj sól i olej i kontynuuj ugniatanie, aż oba zostaną w pełni włączone.
Ciasto uformować do miski, skropić odrobiną oliwy z oliwek i odstawić do miski. Przykryć miskę folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i posypać trochę mąki kukurydzianej na dnie patelni Bochenka, w razie potrzeby. (Użyłem 9x5, ale mniejszy rozmiar również by działał.)
Mąkę powierzchnię roboczą lekko i zagnieść ciasto, formować go w kłodę, która będzie pasować do patelni chleba używasz.
Umieść go w szwie patelni w dół. Przykryć patelnię folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 45 minut.
Bochenek umyć jajkiem i posypać owsem. Slash zgodnie z potrzebą i piec w 350 stopni, aż ładnie rumiane, o 35 protokół. Całkowicie schłodzić na stojaku przed krojeniem.