Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle

Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu wschodnioeuropejskich przepisów, więc spróbuj wołowiny Stroganoff z pieprzowym Spaetzle. Ten przepis służy 8. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 918 kalorii, 36g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz koszerną sól, jajka, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle, Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu, oraz Rolada Wołowa Z Koperkiem Spaetzle.

Instrukcje

1
Na średniej, głębokiej patelni podsmażyć na umiarkowanym ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pierścienie szalotki i smażyć, aż półprzezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać cukier i ocet i kontynuować gotowanie, aż bursztyn w kolorze i zagęścić do konsystencji melasy, o 20 protokół. Czy z wyprzedzeniem: szalotki mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CukierCukier
1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i trzymaj na wolnym ogniu. Napełnij dużą miskę bardzo zimną lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
W drugiej dużej misce, ubić razem mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W blenderze połącz jajka, śmietanę i 1 szklankę wody. Przecier, aż będzie gładki, następnie dodaj do mieszanki mąki i wymieszaj, aby połączyć (konsystencja powinna być trochę grubsza niż ciasto naleśnikowe, więc dostosuj do większej ilości mąki lub więcej wody w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Pracując nad ledwo gotującą się wodą, przepuść połowę ciasta przez spaetzlemaker, młyn spożywczy lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Pozwól Spaetzle wypłynąć na powierzchnię-zajmie to około 1 minuty-odczekaj 30 sekund, a następnie użyj odpieniacza siatkowego lub łyżki szczelinowej i przenieś spaetzle do miski z lodowatą wodą. Po ostygnięciu przełożyć spaetzle na durszlak, aby osuszyć. Powtórz z pozostałym ciasto. DO AHEAD: Spaetzle mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone, w hermetycznym pojemniku, do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W małej misce wymieszać Creme fraîche i pieprz. Crème fraîche powinien mieć intensywną nutę pieprzu, więc w razie potrzeby dodaj więcej pieprzu do smaku. DO AHEAD: crème fraîche można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W dużej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać 1/2 grzyby i smażyć na złoty kolor, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Dodać 1/2 czosnek, szalotki, i tymianek i kontynuować smażenie aż szalotki są miękkie, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
4
Dodaj 3 łyżki octu i kontynuuj gotowanie, aż ocet zostanie prawie całkowicie odparowany, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
5
Przełożyć do dużej miski i powtórzyć z pozostałą oliwą z oliwek, grzybami, czosnkiem, szalotką, tymiankiem i octem. Gdy wszystkie grzyby są smażone, rezerwy o 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Pozostałe grzyby przełożyć do blendera, dodać bulion wołowy i przecier na gładką masę. Przy włączonym blenderze powoli dodawać olej z pestek winogron i olej truflowy, jeśli jest używany, i kontynuować przetwarzanie, aż sos będzie gładki, napowietrzony i zemulgowany, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną octu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Olej TruflowyOlej Truflowy
Bulion WołowyBulion Wołowy
GrzybyGrzyby
OcetOcet
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Steki przyprawiamy solą i pieprzem. W dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie palenie. Gotować steki do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do deski do krojenia, jak zrobić i namiot z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pozostaw na około 5 minut przed podaniem.
1
W małym rondlu na małym ogniu rozgrzać przecier grzybowy. Po ogrzaniu przełożyć do sosu lub innego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 1/2 spaetzle i sauté bez mieszania aż złoty kolor na dole, 2 do 3 protokół.
4
Dodaj pozostałe spaetzle, zarezerwowane 1/2 szklanka grzybów, i szalotka Marmolada i podsmażyć aż do ogrzania przez, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarmoladaMarmolada
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
5
Cienko pokroić steki i ułożyć mięso na małym talerzu. Na mięso wlać crème fraîche i posypać koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
StekStek
KoperKoper
MięsoMięso
6
Podawać natychmiast.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowybulion wołowy4Steki z polędwicy wołowej (w sumie około 2 funty)Steki z polędwicy wołowej (w sumie około 2 funty)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do smakuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîchecrème fraîche340Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki (o grzybach black trumpet, portobello lub cremini, dokładnie oczyszczone i grubo posiekanefiliżanki (o grzybach black trumpet, portobello lub cremini, dokładnie oczyszczone i grubo posiekane2largesjajajaja9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży koperek, mielonyświeży koperek, mielony4gałązkiświeży tymianek, liście usunięte i posiekaneświeży tymianek, liście usunięte i posiekane5goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z pestek winogronolej z pestek winogron1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana10szalotki, pokrojone poprzecznie na pierścienie o grubości około 1/4 calaszalotki, pokrojone poprzecznie na pierścienie o grubości około 1/4 cala6(zima)ocet sherry, plus więcej do smakuocet sherry, plus więcej do smaku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)olej truflowy (opcjonalnie)olej truflowy (opcjonalnie)2(zima)masło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn