Wołowina i Salsa Fajitas
Wołowina i Salsa Fajitas to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać papryka jalapeno, papryka, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Fajitas wołowe z salsą Mango, Stek Fajitas z salsą Mango, oraz Fajitas łososiowe z salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w wytrzymałej, plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij torbę i dobrze wstrząśnij. Nasiona zielonej i słodkiej papryki; pokroić każdą NA 8 klinów.
Umieścić kliny papryki, stek, i cebula w worku; uszczelnić worek, i wstrząsnąć. Marynować w lodówce 8 godzin.
Połącz pomidora i następne 5 składników. Kryj się i wyluzuj.
Usuń stek i warzywa z marynaty, zastrzegając marynatę. Nawlecz warzywa na 4 (10-calowe) metalowe szaszłyki. Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Umieść stek i szaszłyki na stojaku. Grill warzywa, pokryte, 12 minut lub do miękkości, toczenie i fastrygowanie od czasu do czasu. Grill stek 5 do 6 minut z każdej strony lub do pożądanej doneness, fastrygowanie od czasu do czasu. Owiń tortille folią aluminiową. Grill, zadaszony, 2 minuty.
Pokrój stek po przekątnej na ziarno w plastry o szerokości 1/4 cala. Podziel stek i warzywa między tortille. Top każdy z 3 łyżki mieszanki salsy pomidorowej; roll up tortille.