Wołowina - Bomba - Bourguignon
Wołowina - Bomba - Bourguignon wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 60 g białka i 73 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka świeżych liści oregano, parmezanu, sosu worcestershire i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 88 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90%. Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj Beef -The Bomb- Bourguignon, Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku) i Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W niemetalowej misce wymieszaj 3/4 szklanki czerwonego wina, 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki sosu Worcestershire.
Dodaj stek z żeberka i pozostaw do marynowania na 30 minut do 1 godziny.
Usmaż boczek na dużej patelni, na średnim ogniu, aby powoli wytopił się tłuszcz. Gdy będą chrupiące, wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, zachowując tłuszcz na patelni.
Wyjąć wołowinę z marynaty, osuszyć i dodać na patelnię z tłuszczem z boczku. Smażyć na średnim ogniu, obsmażając mięso ze wszystkich stron.
Zdjąć mięso z patelni, na talerz.
Jeśli to konieczne, dodaj dodatkową ilość oleju, aby wynieść 2 do 3 łyżek całkowitego tłuszczu na patelni.
Dodaj marchewkę, pasternak i mrożoną cebulę. Gotuj, aż cebula stanie się jasnobrązowa, około 10 minut.
Do mieszanki warzywnej dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Gdy zasmażka zacznie się rumienić, dodać czosnek i smażyć przez 2 minuty. Zgasić pozostałym czerwonym winem i wymieszać z bulionem wołowym. Redukuj na średnim ogniu przez 10 minut.
Dodać rumianą wołowinę, ugotowany boczek, tymianek, pietruszkę i oregano. Doprawić do smaku, dodając pozostałą 1 łyżeczkę soli i świeżo mielony pieprz.
Przełóż na półmisek, udekoruj parmezanem i smażoną cebulą i natychmiast podawaj.