Wołowina - Bomba - Bourguignon

Wołowina - Bomba - Bourguignon
Wołowina - Bomba - Bourguignon wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 60 g białka i 73 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka świeżych liści oregano, parmezanu, sosu worcestershire i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 88 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90%. Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj Beef -The Bomb- Bourguignon, Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku) i Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W niemetalowej misce wymieszaj 3/4 szklanki czerwonego wina, 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki sosu Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj stek z żeberka i pozostaw do marynowania na 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek RibeyeStek Ribeye
4
Usmaż boczek na dużej patelni, na średnim ogniu, aby powoli wytopił się tłuszcz. Gdy będą chrupiące, wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, zachowując tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wyjąć wołowinę z marynaty, osuszyć i dodać na patelnię z tłuszczem z boczku. Smażyć na średnim ogniu, obsmażając mięso ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Zdjąć mięso z patelni, na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Jeśli to konieczne, dodaj dodatkową ilość oleju, aby wynieść 2 do 3 łyżek całkowitego tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj marchewkę, pasternak i mrożoną cebulę. Gotuj, aż cebula stanie się jasnobrązowa, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Do mieszanki warzywnej dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Gdy zasmażka zacznie się rumienić, dodać czosnek i smażyć przez 2 minuty. Zgasić pozostałym czerwonym winem i wymieszać z bulionem wołowym. Redukuj na średnim ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
10
Dodać rumianą wołowinę, ugotowany boczek, tymianek, pietruszkę i oregano. Doprawić do smaku, dodając pozostałą 1 łyżeczkę soli i świeżo mielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Przełóż na półmisek, udekoruj parmezanem i smażoną cebulą i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn