Wolnoopadające Krótkie Żebro Stroganoff
Slow-Cooker Short rib Stroganoff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1035 kalorii, 35g białka, oraz 77 g tłuszczu każdy. Wiele osób robiło ten przepis, a 1545 mówi, że trafił na miejsce. Jeśli masz mąkę, papryka, lea & Perrins sos worcestershire, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Slow Cooker Short Rib Sauce, Wolne Żeberka, oraz Slow-Cooker Short Rib Dinner dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1/4 szklanki (4 łyżki.) mąkę i 1 łyżeczkę. papryka.
Dodaj do żeber; wrzucić do równomiernie płaszcz.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać żeberka; gotować 5 min. lub aż równomiernie zbrązowieje, obracając od czasu do czasu.
Umieść żeberka w wolnej kuchence; top z pozostałą papryką, warzywa, czosnek, pieprz, bulion i sos Worcestershire. Pokrywa z pokrywką. Gotować na wysokich 6 godzin (lub na niskich 8 do 10 godzin).
Usuń żeberka z powolnej kuchenki; odtłuszczona powierzchnia sosu.
Usunąć i wyrzucić żebra. Mięso odstawić do powolnej kuchenki z kwaśną śmietaną i pozostałą mąką; wymieszać. Gotować, pod przykryciem, na niskich 10-15 min. lub aż lekko zgęstnieje. Tymczasem gotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Makaron odsączyć; umieścić w dużej misce do serwowania.
Dodać mieszaninę mięsa; wymieszać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.