Wiśnia Migdałowa Panna Cotta

Wiśnia Migdałowa Panna Cotta
Cherry-Topped migdałowa Panna Cotta może być tylko deser szukasz. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 485 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, żelatynę, migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wiśnia migdałowa Panna Cotta, Migdałowa Panna Cotta z kompot wiśniowym, oraz Czekolada migdałowa Panna Cotta z sosem wiśniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/4 szklanki mleka do małej kuchenki mikrofalowej-safebowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
2
Posypać żelatyną; wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Odstawić 5 minut, aby zmiękczyć żelatynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
Podgrzać śmietanę, 5 łyżek cukru, zaparzając 3/4 szklanki mleka w małym rondlu na średnim ogniu, aż zaczną powstawać bąbelki wokół krawędzi patelni, mieszając, aby roztworzyć cukier. Wymieszaj ekstrakt z migdałów i ekstrakt z Vanilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
EkstraktEkstrakt
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podgrzać mieszaninę żelatyny w kuchence mikrofalowej o małej mocy, aż żelatyna się rozpuści, mieszając co 15 sekund, około 45 sekund. Wymieszać mieszankę z ciepłym mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
6
Odstawić 20 minut, mieszając co 5 minut.Podzielić mieszaninę między osiem szklanek 3/4 szklaneklub kompot. Przykryć każdy plastikiem; schłodzić do zestawu, około 4 godzin. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
7
Wymieszać migdały i 1 łyżka cukru w małej patelni nonstick na średnim-highheat aż orzechy są tosty i cukier topi i nakrycia orzechy, stale mieszając, o 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przenieś kandyzowane migdały na płytkę do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane MigdałyKandyzowane Migdały
9
Umieścić wiśnie, Likier migdałowy (ifusing), a pozostałe 4 łyżki cukru w średniej misce; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
LikierLikier
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Pozostaw cukier standuntil rozpuszcza się i tworzy soki, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut.Wiśnie z sokami podzielić między szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
11
Posypać kandyzowanymi migdałami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane MigdałyKandyzowane Migdały
1
Czereśnia sprawia, że wiśnie są wietrzne. Lubimy
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
BryzaBryza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cherry PitterCherry Pitter
2
Oxo cherry pitter (13 zł, oxo.com nie chcesz kupić kolejnego gadżetu? Możesz także wypchnąc dół pałeczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cherry PitterCherry Pitter
PałeczkiPałeczki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn