Wiosenna Sałatka truskawkowa z kurczakiem
Wiosenna Sałatka truskawkowa z kurczakiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 2,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka truskawek, szpinaku, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Wiosenna Sałatka Z Komosy Truskawkowej, Sałatka ze szpinakiem Truskawkowym: świeża na wiosnę, oraz Wiosenna sałatka ze szparagami i truskawkami z karmelową mżawką.
Instrukcje
Umieść mięso z piersi kurczaka na patelni z 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki winegret balsamiczny na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż kurczak jest rumiane, Nie różowy w środku, a sok prawie odparował, o 10 protokół.
Wyjąć kurczaka do miski i ostudzić.
Umieść szpinak w misce sałatkowej; roztrzepać truskawki, kozi ser i kandyzowane pekany na szpinaku.
Skropić 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki winegret balsamiczny na sałatkę i top z kurczakiem.
Podawać lekko ciepłe lub schłodzone.