Wieprzowina i Gołąbki
Przepis wieprzowina i Gołąbki mogą być wykonane w około 1 godzinę i 45 minut. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 473 kalorii, 23G białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Za $1.69 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu z kurczaka) przyprawiony sos pomidorowy, brązowy ryż, pieprz i cebulę. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 92%, to danie jest ogromne. Spróbuj Gołąbki Wieprzowe, Chrupiące bułeczki z wieprzowiną i kapustą, oraz Sajgonki po Szanghaju (z duszoną kapustą i wieprzowiną) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść kapustę w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zewnętrzne liście poluzują się z głowy.
Usuń kapustę; odłóż zmiękczone liście na bok. Włóż kapustę do wrzącej wody, aby zmiękczyć więcej liści. Powtarzaj, aż wszystkie liście zmiękną.
Usuń twardą środkową łodygę z każdego liścia. Odłóż 12 dużych liści na bułki. Grubo posiekaj tyle pozostałych liści, aby odmierzyć 8 filiżanek.
Umieść posiekaną kapustę w nie natłuszczonej 13-calowej. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Na patelni na średnim ogniu gotuj wieprzowinę, kiełbasę i cebulę, aż mięso przestanie być różowe, a cebula miękka; odcedzić. Dodaj ryż.
Umieść 1/2 szklanki mieszanki mięsnej na każdym liściu kapusty. Złóż boki; zaczynając od rozłożonej krawędzi, Zwiń liść całkowicie, aby zamknąć mięso. Powtórz z pozostałym mięsem i liśćmi.
Umieść bułki szwem do dołu w naczyniu do pieczenia.
Bułki polać bulionem lub sosem pomidorowym. Przykryj i piecz w 325° przez 1 do 1-1/4 godziny.