Wielka sałatka z kuskusem i bakłażanem
Gigantyczna sałatka z kuskusem i bakłażanem zajmuje około 30 minut od początku do końca. Na 1,79 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 38 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bakłażana, sok z cytryny, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Sałatka z bakłażanem kuskus, Wielka pełnoziarnista Sałatka z kuskusem i maślaną fasolą, oraz Angielski Ogród I Gigantyczna Perłowa Sałatka Z Kuskusem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Pokrojone bakłażany ułożyć na blasze, skropić 1 łyżką oliwy i smażyć przez 5 min.
Dodać pomidorki cherry i smażyć przez 15 min więcej.
Gotować ogromny kuskus przez 6-8 minut lub do miękkości. W międzyczasie połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny i drobno posiekaną małą czerwoną cebulą.
Odcedzić kuskus i wymieszać z dressingiem, pokruszoną fetą i prażonymi warzywami.
Podawać z niewielką garścią pokrojonych na wierzchu liści bazylii.