Wenezuelska czarna fasola

Wenezuelska czarna fasola
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj wenezuelską czarną fasolę. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 3 g białka i 0 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 10 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mielony kminek, oregano, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Wynik ten jest raczej zły. Wenezuelska zupa z czarnej fasoli i chorizo, wenezuelska arepas con queso z czarnej fasoli i południowo-zachodnia sałatka z fasoli z czarną fasolą, groszkiem czarnookim i pieprzem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku lub garnku do zupy; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
3
Odcedź i opłucz fasolę, wylewając płyn. Wróć fasolę na patelnię; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż fasola będzie prawie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Odcedź fasolę i zachowaj 2 szklanki płynu. Włóż fasolę i zarezerwowany płyn do holenderskiego piekarnika. Wymieszaj pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Usuń połowę mieszanki fasoli i dobrze rozgnieć; wrócić na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż fasola osiągnie pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn