Wegetariański smażony ryż
Veggie Rice Saute może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 415 kalorii. Za 100 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju roślinnego, ząbka czosnku, sosu sojowego i grzybów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 33% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Saute z wieprzowiną i warzywami, Saute z kolorowymi warzywami i Saute z warzywami i kurczakiem.
Instrukcje
Na małej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodaj jajko. Gdy jaja się zetną, podnieś krawędzie, pozwalając, aby surowa porcja wypłynęła pod spodem.
Wyjąć jajko i pokroić na małe kawałki; odłożyć na bok.
Na tej samej patelni podsmaż fasolę i cebulę na pozostałym oleju przez 1-2 minuty.
Dodaj cukinię, grzyby i czosnek; smażyć 1 minutę dłużej.
Dodaj ryż; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż fasola będzie miękka, a ryż lekko rumiany. Wymieszaj sos sojowy. Wróć jajko na patelnię; przegrzać.