Wegańskie Linguine Z Pesto Szpinakowym
Wegańskie Linguine Z Pesto Szpinakowym zajmuje od początku do końca około 25 minut . Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja zawiera 593 kalorie , 20 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Mieszanka skórki cytrynowej, soli i mielonego pieprzu, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 91% . Podobne przepisy obejmują Linguine z pesto szpinakowo-ziołowym , Linguine szpinakowe z pesto z orzecha włoskiego i rukoli oraz Linguine z pełnego ziarna pszenicy z pesto szpinakowo-ziołowym .
Instrukcje
Zagotuj w dużym garnku lekko osoloną wodę; gotuj linguine do wrzenia, aż będzie miękkie, ale twarde w dotyku, około 11 minut; odpływ.
Umieść zamrożony szpinak w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej; rozmrażać w kuchence mikrofalowej na średnim poziomie przez 2 do 3 minut. Odciśnij ze szpinaku jak najwięcej wody. Zmiksuj szpinak, pietruszkę, 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnek w blenderze na gładką masę.
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej około 2 łyżek oliwy z oliwek; dodać skórkę z cytryny i pesto. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Dodaj linguine i wymieszaj, aby pokryć je pesto; gotować, aż się rozgrzeje, 2 do 3 minut.