Wczesne lato Vichyssoise ze szczaw i szparagi
Wczesne lato Vichyssoise ze szczaw i szparagi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30 i wegetariański przepis ma 319 kalorii, 13g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 5,04 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz szparagi cienkie ołówkiem, bulion z kurczaka, młode ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wczesny Letni Wok Warzywny, Risotto na początku lata, oraz Sałatka Warzywna Na Początku Lata dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz wywar z kurczaka z wierzchu porów. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż wywar będzie aromatyczny, około 10 minut, a następnie odcedzić, naciskając na pory, aby wydobyć jak najwięcej płynu; wyrzucić ciała stałe.
W innym dużym rondlu podgrzej 1/2 łyżki oleju.
Dodać pokrojone pory i ziemniaki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pory zmiękną, ale nie rumiane, 9 do 10 protokół.
Dodać bulion, przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół. Wymieszać szczaw i gotować, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Zupę przecedzić w młynie spożywczym lub przerabiać przez drobne sito, odrzucając włókna i skórki ziemniaków. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin.
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałą 1/2 łyżki oleju.
Dodać szparagi i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Do zupy mieszamy pół na pół i szparagi. Doprawić solą i pieprzem. Zupę pokroić w miseczki i podawać.
Dodać do przodu: zupę można zrobić przez Krok 3 i schłodzić do 1 dnia.
Rekomendacja wina: bogata konsystencja tej zupy sugeruje Chardonnay, ale szczaw i szparagi dodają cierpkości, która sprawia, że pikantny California Sauvignon Blanc jest lepszym partnerem. Dwie opcje to Chalk Hill z 1996 roku lub Simi z 1996 roku.