Warzywa smażone z sosem Chile-Tamaryndowym

Warzywa smażone z sosem Chile-Tamaryndowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Smażone warzywa z sosem Chile-tamaryndowca może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka guajillo chiles, baby bok choy, trawa cytrynowa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Smażone warzywa korzeniowe z sosem sojowym i miodem, oraz Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść plac tamaryndowca w małej misce. Przykryć wrzącą wodą i odstawić, aż miąższ zmięknie, rozbijając się od czasu do czasu widelcem, około 45 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś miąższ tamaryndowca z nasionami do sitka ustawionego na średniej misce. Wycisnąć masę przez sito, pozostawiając nasiona. Odmierzyć 2 łyżeczki miąższu do sosu (wyrzucić pozostałą miąższ).
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
TamaryndTamarynd
SOSSOS
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Squasha gotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić squash. Powrót do tego samego rondla i zacieru na gładkie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Gotować guajillo chiles w średnim rondlu wrzącej wody do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Odcedzić, schłodzić, łodygi i nasiona chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
6
Umieścić chiles w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj 1/2 szklanki wody, trawę cytrynową, szalotkę, imbir, czosnek i skórkę limonki. Puree do Chile pasta jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
8
Przenieść pastę do średniego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Ubij w mleku kokosowym, sosie rybnym, brązowym cukrze i 2 łyżeczkach miąższu tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodać puree kabocha squash i doprowadzić do duszenia, ubijając często. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje i smaki mieszają, ubijając od czasu do czasu, o 4 protokół. Doprawić sosem do smaku solą. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kabocha SquashKabocha Squash
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia; sól obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać groszek śnieżny i gotować tylko do chrupiącej-przetargu, o 15 sekund. Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przełożyć groch na durszlak. Spłukać zimną wodą i dobrze spuścić. Powtarzaj gotowanie, płukanie i odsączanie z każdym pozostałym warzywem w oddzielnych partiach w tym samym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż warzywa będą po prostu chrupiące-miękkie, około 1 minuty dla szparagów, około 3 minut dla bakłażana i cukinii, i około 1 minuty dla liści bok choy. Groszek śnieżny osuszyć; pokroić po przekątnej w cienkie paski. (Warzywa można zrobić 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy LeavesBok Choy Leaves
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
3
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
4
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać warzywa i wrzucić do ogrzania przez, o 4 protokół. Doprawić warzywa solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
6
Przynieś sos na wolnym ogniu. Łyżka 1/3 szklanki w środku każdego z 6 talerzy. Kopiec 1/16 warzyw na każdym talerzu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
7
* Tamarynd jest rośliną strączkową z dużymi brązowymi nasionami. Miąższ jest używany w kuchni indyjskiej, tajskiej, karaibskiej i latynoamerykańskiej. Masa celulozowa jest sprzedawana w formie blokowej i jest dostępna na rynkach indyjskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
8
** Guajillo chiles są bordowe, dość gorąco suszone chiles do 6 cali długości i 1 1/2 cala szerokości. Dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
9
** Guajillo chiles są bordowe, dość gorąco suszone chiles do 6 cali długości i 1 1/2 cala szerokości. Dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach. *** Występuje na rynkach azjatyckich i w sekcji azjatyckiej żywności wielu supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili

Składniki

36caleszparagi długie topyszparagi długie topy4głowybaby bok choy, liście oddzielone od podstawybaby bok choy, liście oddzielone od podstawy5Tajskie lub Japońskie bakłażany, połówki wzdłuż, a następnie cięte w poprzek po przekątnej na kawałki o grubości 1/2 calaTajskie lub Japońskie bakłażany, połówki wzdłuż, a następnie cięte w poprzek po przekątnej na kawałki o grubości 1/2 cala2(może być lub przeglądać)drobno posiekany obrany świeży imbirdrobno posiekany obrany świeży imbir2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)– 1/2 T białego octu winnego (lub octu ryżowego)– 1/2 T białego octu winnego (lub octu ryżowego)4suszone guajillo chilessuszone guajillo chiles2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikabocha squash obrana w kostkękabocha squash obrana w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana trawa cytrynowa (dno 1 1/2 cala około 4 obranych łodyg)drobno posiekana trawa cytrynowa (dno 1 1/2 cala około 4 obranych łodyg)11 funt cukinii,(pakowane) starta skórka z limonki(pakowane) starta skórka z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona szalotkamielona szalotka36groszek śnieżny, sznurki usuniętegroszek śnieżny, sznurki usunięte1kwadrat2-calowy kwadratowy tamarynd z nasionami* (z bloku 7 uncji)2-calowy kwadratowy tamarynd z nasionami* (z bloku 7 uncji)2(zima)Tajski sos rybny (nam PLA)Tajski sos rybny (nam PLA)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone mleko kokosowe w puszkachniesłodzone mleko kokosowe w puszkach596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinia, przycięte, połówki wzdłuż, a następnie cięte w poprzek po przekątnej na kawałki o grubości 1/2 calacukinia, przycięte, połówki wzdłuż, a następnie cięte w poprzek po przekątnej na kawałki o grubości 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn