Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Smażone warzywa z sosem Chile-tamaryndowca może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka guajillo chiles, baby bok choy, trawa cytrynowa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Smażone warzywa korzeniowe z sosem sojowym i miodem, oraz Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść plac tamaryndowca w małej misce. Przykryć wrzącą wodą i odstawić, aż miąższ zmięknie, rozbijając się od czasu do czasu widelcem, około 45 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś miąższ tamaryndowca z nasionami do sitka ustawionego na średniej misce. Wycisnąć masę przez sito, pozostawiając nasiona. Odmierzyć 2 łyżeczki miąższu do sosu (wyrzucić pozostałą miąższ).
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
Tamarynd
SOS
Nasiona
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Sito
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Squasha gotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Odcedzić squash. Powrót do tego samego rondla i zacieru na gładkie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Gotować guajillo chiles w średnim rondlu wrzącej wody do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Odcedzić, schłodzić, łodygi i nasiona chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
6
Umieścić chiles w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj 1/2 szklanki wody, trawę cytrynową, szalotkę, imbir, czosnek i skórkę limonki. Puree do Chile pasta jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Trawa Cytrynowa
Skórka Z Limonki
Szalotka
Czosnek
Imbir
Woda
8
Przenieść pastę do średniego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Ubij w mleku kokosowym, sosie rybnym, brązowym cukrze i 2 łyżeczkach miąższu tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
Mleko Kokosowe
Brązowy Cukier
Sos Rybny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Dodać puree kabocha squash i doprowadzić do duszenia, ubijając często. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje i smaki mieszają, ubijając od czasu do czasu, o 4 protokół. Doprawić sosem do smaku solą. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kabocha Squash
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia; sól obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać groszek śnieżny i gotować tylko do chrupiącej-przetargu, o 15 sekund. Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przełożyć groch na durszlak. Spłukać zimną wodą i dobrze spuścić. Powtarzaj gotowanie, płukanie i odsączanie z każdym pozostałym warzywem w oddzielnych partiach w tym samym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż warzywa będą po prostu chrupiące-miękkie, około 1 minuty dla szparagów, około 3 minut dla bakłażana i cukinii, i około 1 minuty dla liści bok choy. Groszek śnieżny osuszyć; pokroić po przekątnej w cienkie paski. (Warzywa można zrobić 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy Leaves
Warzywa
Szparagi
Groszek śnieżny
Bakłażan
Cukinia
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Durszlak
Garnek
3
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
4
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać warzywa i wrzucić do ogrzania przez, o 4 protokół. Doprawić warzywa solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
6
Przynieś sos na wolnym ogniu. Łyżka 1/3 szklanki w środku każdego z 6 talerzy. Kopiec 1/16 warzyw na każdym talerzu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
SOS
7
* Tamarynd jest rośliną strączkową z dużymi brązowymi nasionami. Miąższ jest używany w kuchni indyjskiej, tajskiej, karaibskiej i latynoamerykańskiej. Masa celulozowa jest sprzedawana w formie blokowej i jest dostępna na rynkach indyjskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
8
** Guajillo chiles są bordowe, dość gorąco suszone chiles do 6 cali długości i 1 1/2 cala szerokości. Dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
Suszona Papryka Chili
9
** Guajillo chiles są bordowe, dość gorąco suszone chiles do 6 cali długości i 1 1/2 cala szerokości. Dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach. *** Występuje na rynkach azjatyckich i w sekcji azjatyckiej żywności wielu supermarketów.