W Pełni Załadowana Zupa Z Pieczonych Ziemniaków
W pełni załadowana zupa z pieczonych ziemniaków może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 876 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 535 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mąkę, boczek z applewood, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj W Pełni Załadowana Zupa Z Pieczonych Ziemniaków, W Pełni Załadowany Pieczony Ziemniak, oraz Rozjaśniona W Pełni Załadowana Sałatka Z Pieczonych Ziemniaków #SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść ziemniaki na tacy do pieczenia i piecz przez 45 minut. Po zakończeniu końcówka noża do parkowania powinna łatwo przejść przez ziemniaki.
Boczek pokroić w cienkie paski i gotować w dużym garnku z grubym dnem na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Boczek wyjąć z garnka łyżką szczelinową i odstawić, zostawiając w garnku krople.
Dodaj mąkę do kapiących w garnku i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, bez dodawania koloru, aż mąka i tłuszcz się połączą, około 1 minuty.
Wlać mleko podczas trzepania do włączenia. Gotować na średnim ogniu, aż bąbelki i zgęstnieje, często mieszając, o 15 protokół.
Miąższ ziemniaczany wyjąć ze skórek i dodać do mieszanki mlecznej. Mash z tyłu drewnianą łyżką pozostawiając go trochę masywny.
Dodać ugotowany boczek (zostawiając trochę do dekoracji zupy), 1 szklankę sera i dobrze doprawić solą i pieprzem. Mieszaj, aż ser się rozpuści.
Zupę nalać do miski, skropić kwaśną śmietaną( z wyciskanej butelki), posypać pozostałymi kawałkami boczku, startym serem i szczypiorkiem.