Ugotuj książkę: trufle z białej czekolady
Gotuj książkę: trufle z białej czekolady mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 28 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka śmietany, sól koszerna, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, Ugotuj książkę: solone karmelowo-słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, oraz Ugotuj książkę: ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W robocie kuchennym drobno posiekaj pistacje.
Rozłóż je na blasze do pieczenia i tosty, aż będą pachnące, 5 protokół.
Wyjąć je z piekarnika i ostudzić arkusz na stojaku. Gdy ostygnie, zmiel pistacje na drobną mąkę w robocie kuchennym.
Przenieś je do płytkiej miski.
Wlać około 2 cale wody do średniego rondla i doprowadzić go do gotowanego na wolnym ogniu.
Do żaroodpornej miski włożyć białą czekoladę, skórkę cytrynową i sól i umieścić na gotującej się wodzie. Mieszaj, aż biała czekolada się rozpuści.
Wyjmij miskę z ognia i delikatnie ubijaj śmietanę, aż będzie całkowicie gładka.
Niech ganache ostygnie do temperatury pokojowej, około 2 godzin. Następnie przykryj powierzchnię kawałkiem folii i przechowuj w lodówce, aż ustawi się, około 1 godziny.
Korzystanie melon baller lub 1/2-calowy środek łyżeczka i filiżanka ciepłej wody do czyszczenia miarki w razie potrzeby między kulkami, scoop ganache do 28 jeden-calowe kulki.
Tocz każdą kulkę między rękami, aż będzie okrągła,a następnie tocz ją w opiekanych mielonych pistacjach, aby pokryć.
Trufle można przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni lub w lodówce do 2 tygodni. Przechowuj je z dodatkowymi tostami pistacjowymi posypanymi na górze, które utrzymują powleczone trufle i zapobiegają ocieraniu się o siebie.