Ugotuj książkę: słodko-kwaśny gulasz z bakłażana i cebuli

Ugotuj książkę: słodko-kwaśny gulasz z bakłażana i cebuli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc daj gotować książkę: słodko-kwaśny gulasz z bakłażana i cebuli. Ten przepis służy 4. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mieszanego oleju, laski cynamonu, sos pomidorowy gładki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: słodko-kwaśne skrzydełka Wietnamskie, Ugotuj książkę: makaron Soba z bakłażanem i Mango, oraz Gotuj książkę: soczewica i bakłażan Chili Kret dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli cebula jest duża, pokrój je na pół. Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cipolline i czosnek, i smażyć, aż lekko złoty, potrząsając patelnię. Rozpuścić patelnię z octem, następnie dodać wodę, sos pomidorowy, pastę pomidorową, laski cynamonu, tymianek, oregano i cukier. Obficie doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Częściowo przykryć patelnię i dusić delikatnie, aż cebula będzie po prostu delikatna, do 20 minut. Sok będzie dość gęsty. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przygotuj garnek z mieszanego oleju lub frytkownicy do głębokiego smażenia; podgrzać olej do 177° do 375 ° F. sól i pieprz bakłażana, i smażyć na głębokim tłuszczu, aż ładnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Odcedzić na papierowych ręcznikach, aby pozbyć się nadmiaru oleju; ponownie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Złóż smażonego bakłażana do mieszanki tho cebuli i smak cukru i octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Usuń pozostałości tymianku i laski cynamonu, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Jeśli wolisz nie smażyć w głębokim tłuszczu bakłażana, możesz podsmażyć go w grubych, okrągłych plastrach na oliwie z oliwek, aż będzie złoty kolor, a następnie odcedzić i pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn