Ugotuj książkę: czekoladowy budyń z kaszy mannej z puree malinowym
Gotuj książkę: czekoladowy budyń z kaszy mannej z puree malinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 261 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, jogurt pełnotłusty, maliny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: przegrzebki z przecierem Grochowym i szynką, Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej, oraz Ugotuj Książkę: Przecier Ziemniaczany Czosnkowo-Rozmarynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 191°. nasmaruj kwadratową patelnię o średnicy 8 lub 9 cali.
Umieścić masło na patelni na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, dodaj kakao w proszku i półsłodką lub słodko-gorzką czekoladę i mieszaj, aż będzie gładka.
Ubij jogurt i cukier razem w dużej misce.
Dodaj masło i czekoladę, kaszę manną, sodę oczyszczoną i wanilię; beat aż dokładnie wymieszane.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Piec, aż budyń jest lekko rumiane, o 30 protokół.
Tymczasem maliny puree w blenderze lub robocie kuchennym. W zależności od tego, jak aromatyczne są, możesz dodać łyżkę cukru lub wycisnąć sok z cytryny do mieszaniny, ale najpierw spróbuj, aby zobaczyć, czy jest to konieczne. Następnie przecedzić puree, mieszając i naciskając mieszaninę przez sito z gumową szpatułką, aby pozostawić jakiekolwiek nasiona; pamiętaj, aby uzyskać cały puree od spodu Sitka.
Gdy budyń jest gotowy, pozostaw go na kilka minut, a następnie pokrój go w kwadraty lub prostokąty i podawaj na ciepło, na niektórych puree, z kilkoma pełnymi jagodami na wierzchu.