Udka kaczki duszone z pomarańczami z Sewilli
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do pudełka z przepisami, udka z kaczki duszone z pomarańczami z Sewilli może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 2,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 50g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kaczych nóg, gałązki rozmarynu, kija selera oraz pieczonego pasternaku i jarmużu. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Duszone udka z kaczki i smażona pierś z kaczki, Chrupiące Duszone Nogi Kaczki, oraz Duszone Udka Z Kaczki Z Rutabagas.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Doprawić udka kaczki po obu stronach.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej ustawionej na średnim ogniu.
Umieścić nogi na patelni, od strony skóry w dół, i smażyć, aż dobrze rumiane. Odwróć je i brązowej stronie ciała.
Zdjąć patelnię z ognia i wylać większość tłuszczu.
Ułóż plasterki pomarańczy na dnie ceramicznego naczynia do pieczenia i top z kaczymi nogami.
Przywróć patelnię do ognia.
Dodać posiekaną szalotkę, seler i marchewkę, i smażyć, mieszając, przez 4 Min, aby warzywa trochę brązowy.
Dodać wino, doprowadzić do duszenia i gotować przez 2-3 min.
Dodać zioła, czosnek i wywar z kurczaka, wszystko razem wymieszać, a następnie polać udka kaczki. Włóż kawałki warzyw między nogi, aby były zanurzone w cieczy.
Dodaj tylko tyle wody, aby prawie pokryć nogi, a następnie gotuj w piekarniku przez 1 godzinę.
W międzyczasie połowę masła dodaj do patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodać całe szalotki i brązowy na całym. Po tym, jak kaczka była w piekarniku przez 1 godzinę, dodaj rumianą szalotkę i gotuj przez kolejne 30 minut do miękkości.
Wyjmij naczynie z piekarnika i przenieś Nogi na blachę do pieczenia. Wyciągnij całą szalotkę i odłóż na bok. Odcedź płyn do gotowania do dzbanka i odtłuść tłuszcz lub resztki roślinne, które wydostają się na powierzchnię.
Zwiększyć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieść nogi kaczki z powrotem w piekarniku i niech chrupkie na 10 min, podczas gdy zakończyć SOS. Zagotuj płyn na dużej patelni i zmniejsz, aż będziesz miał około 300 ml, a następnie dopraw do smaku i w razie potrzeby dodaj cukier. Na koniec dodać pozostałe masło i wymieszać do stopienia, przed powrotem szalotki na patelnię i delikatnie podgrzać.
Nogi podawać na łóżku z maślaną kapustą, opryskując ją lekkim sosem, z pieczonym pasternakiem na boku.