Udka kaczki duszone z pomarańczami z Sewilli

Udka kaczki duszone z pomarańczami z Sewilli
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do pudełka z przepisami, udka z kaczki duszone z pomarańczami z Sewilli może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 2,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 50g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kaczych nóg, gałązki rozmarynu, kija selera oraz pieczonego pasternaku i jarmużu. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Duszone udka z kaczki i smażona pierś z kaczki, Chrupiące Duszone Nogi Kaczki, oraz Duszone Udka Z Kaczki Z Rutabagas.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Doprawić udka kaczki po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
3
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Umieścić nogi na patelni, od strony skóry w dół, i smażyć, aż dobrze rumiane. Odwróć je i brązowej stronie ciała.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Zdjąć patelnię z ognia i wylać większość tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Ułóż plasterki pomarańczy na dnie ceramicznego naczynia do pieczenia i top z kaczymi nogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Przywróć patelnię do ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodać posiekaną szalotkę, seler i marchewkę, i smażyć, mieszając, przez 4 Min, aby warzywa trochę brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
9
Dodać wino, doprowadzić do duszenia i gotować przez 2-3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodać zioła, czosnek i wywar z kurczaka, wszystko razem wymieszać, a następnie polać udka kaczki. Włóż kawałki warzyw między nogi, aby były zanurzone w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Noga KaczkiNoga Kaczki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
11
Dodaj tylko tyle wody, aby prawie pokryć nogi, a następnie gotuj w piekarniku przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
W międzyczasie połowę masła dodaj do patelni ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Dodać całe szalotki i brązowy na całym. Po tym, jak kaczka była w piekarniku przez 1 godzinę, dodaj rumianą szalotkę i gotuj przez kolejne 30 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Wyjmij naczynie z piekarnika i przenieś Nogi na blachę do pieczenia. Wyciągnij całą szalotkę i odłóż na bok. Odcedź płyn do gotowania do dzbanka i odtłuść tłuszcz lub resztki roślinne, które wydostają się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Zwiększyć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Umieść nogi kaczki z powrotem w piekarniku i niech chrupkie na 10 min, podczas gdy zakończyć SOS. Zagotuj płyn na dużej patelni i zmniejsz, aż będziesz miał około 300 ml, a następnie dopraw do smaku i w razie potrzeby dodaj cukier. Na koniec dodać pozostałe masło i wymieszać do stopienia, przed powrotem szalotki na patelnię i delikatnie podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
17
Nogi podawać na łóżku z maślaną kapustą, opryskując ją lekkim sosem, z pieczonym pasternakiem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn