Tuńczyk Świeżo Konserwowy

Tuńczyk Świeżo Konserwowy
Świeżo konserwowy tuńczyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 407 kalorii, 58g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz polędwiczki z tuńczykiem albacore, sprzęt, pół litrowe słoiki do konserw i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cebiche De Atun (Peruwiańska Ceviche Z Tuńczyka W Puszkach), Zdrowa Zapiekanka Z Tuńczyka (Zrobiona Bez Zupy Skondensowanej W Puszkach), oraz Lżejsza zapiekanka z makaronem z tuńczyka (bez zupy kremowej z puszki) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka pokroić w poprzek na 1/2 cala. medaliony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Mżawka 1 łyżeczka. oliwa z oliwek do każdego słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
3
Warstwa medaliony tuńczyka wyciąć bok w dół do każdego słoika, posypując każdą warstwę z około 1/4 łyżeczki. sól i posypka pieprzu, pozostawiając 1 w. przestrzeń między tuńczykiem a górną częścią słoika. Przyciąć tuńczyka, aby pasował, jeśli to konieczne, i użyć ozdób, aby wypełnić wszelkie przestrzenie. Powoli obracaj słoik, przesuwając cienki plastikowy nóż w górę iw dół wokół wewnętrznej krawędzi słoika, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wytrzyj czyste obręcze napełnionych słoików wilgotnymi ręcznikami papierowymi. Góra z pokrywką i przykręć pierścień, aby się zamknąć; nie dokręcaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Zmontować kanister ciśnieniowy zgodnie z instrukcją producenta i napełnić wrzącą wodą (zwykle 3 szt.).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Dodaj stojak i ustaw wypełnione słoiki na stojaku. Woda powinna dojść do tuż poniżej pierścieni na słoikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Zamknij szybkowar i ustaw na wysokim ogniu, aż para zacznie płynąć z rury odpowietrzającej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
8
Pozwól przepływać przez 10 minut, a następnie dostosuj ciepło, aby utrzymać stały, umiarkowany przepływ pary, aby rozpocząć gromadzenie się ciśnienia. Rozpocznij timing na ważonej kanistrze miernika, gdy waga zaczyna się kołysać, lub na kanistrze miernika zegarowego, gdy pokrętło odczytuje 11 funtów. presji. Tuńczyk powinien gotować przez 100 minut. Reguluj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać równomierne i równomierne kołysanie wagi lub odczyt pokrętła między 11 a 13 funtami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
9
Wyjmij kanister z ognia i pozostaw do momentu całkowitego zmniejszenia ciśnienia, a kanister będzie wystarczająco chłodny, aby go otworzyć (postępuj zgodnie z instrukcjami producenta).
10
Podnieś słoiki z konserw za pomocą szczypiec i ustaw na ręczniku lub stojaku do ostygnięcia. Pierścienie mogą być luźne, ale nie trzeba ich dokręcać (pokrywki tworzą uszczelnienie). Po 12 godzinach przetestuj uszczelnienie na każdym słoiku, naciskając środek pokrywy; Jeśli pojawi się, nie zamknął się prawidłowo i powinien być schłodzony i zjedzony w ciągu tygodnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
11
* Można podwoić pół-kufle (zgodnie z instrukcjami producenta konserw) lub użyć słoików kufli (gotować tyle samo czasu, co w przypadku słoików pół-kufli), jeśli konserwy więcej tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia35
Magazyn