Tuńczyk Ahi zapiekany w sosie z krwawej pomarańczy

Tuńczyk Ahi zapiekany w sosie z krwawej pomarańczy
Pan-Seared Ahi Tuńczyk z sosem krew pomarańczy wymaga o 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.97 za porcję. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok z krwawej pomarańczy, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym.

Instrukcje

1
Na patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Zapiekać tuńczyka z jednej strony przez około pięć minut. Flip i sear drugiej stronie przez dwie do trzech minut, lub do tuńczyka jest gotowane do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wyjąć z patelni i pozostawić do odpoczynku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Powrót patelni do ciepła i dodać białe wino. Zeskrobać dno patelni szpatułką, aby usunąć wszelkie kawałki z brązowienia tuńczyka. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać szalotkę i czosnek. Gotować i mieszać, aż szalotka jest jasne, około 3 do 5 protokół. Wymieszać z sokiem z krwawej pomarańczy. Gotować, aż płyn zmniejszy się do połowy pierwotnej objętości lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krew Sok PomarańczowyKrew Sok Pomarańczowy
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Zdjąć z ognia.
5
Tuńczyka pokroić w plastry. Plastry wachlować na miejsce i skropić sosem z krwisto-pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Grgich Hills Estate Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn