Turecki Dip pieczony z bakłażanem z orzechami włoskimi
Turecki Dip pieczony bakłażan z orzechami włoskimi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka orzechów włoskich, octu winnego, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Turecka Sałatka z czarnego groszku z granatem, orzechami włoskimi i Zaht, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Dip SMOBY Bakłażan.
Instrukcje
1
Przekłuj bakłażany ostrym widelcem w dwóch lub trzech miejscach (aby nie wybuchły) i umieść je tak wysoko, jak to tylko możliwe, na palarni V-rack. Ustawiony na średnim płomieniu gazowym lub na gorących węglach i grillu, obracając się około trzy razy, 15 minut na bok, lub aż do całkowitego miękkości, a skóra jest czarna i blistery, łącznie około 45 minut. Im dłużej i wolniej grillowanie, tym bardziej kremowy będzie bakłażan. Gdy bakłażany się zapadną, wyjmij z grilla i pozostaw do ostygnięcia.
Usuń pieprz, gdy będzie miękki, przykryj arkuszem plastiku i pozostaw do ostygnięcia. Rdzeń, nasiona i ślizgają się ze skóry. Drobno posiekać i wymieszać z bakłażanem.Rozgnieść czosnek do pasty z połowy orzechów włoskich i soli w moździerzu i tłuczkiem lub robot kuchenny.
Dodać ser, olej, ocet, sól i pieprz, i pulsować do combine.In miskę do serwowania, połączyć mieszankę czosnek-orzech z masy bakłażan-pieprz i dobrze wymieszać. Popraw przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Podawać z pita tosty aż chrupiące, lub tosty rustykalne kromki chleba. Może być przechowywany w lodówce przez kilka dni.Uwaga: gdy duże bakłażany są pieczone w całości, można zauważyć Czarne soki wyciekające ze skóry. Jeśli tak się stanie, natychmiast rozetnij bakłażana z jednej strony i spuść na skośnej desce w zlewie