Trufle Czekoladowe
Trufle czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, półsłodką czekoladę, kakao i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Łatwe Trufle czekoladowe zanurzone w białej czekoladzie.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić śmietanę do wrzenia. W międzyczasie umieścić posiekaną czekoladę w misce.
Wlać śmietanę do czekolady i delikatnie mieszać elastyczną łopatką, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. (Jeśli czekolada nie topi się całkowicie, umieść miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.) Wymieszać z koniakiem. Schłodzić mieszaninę do jędrności, co najmniej 3 godziny; w razie potrzeby przykryć i schłodzić do 1 tygodnia.
Linia 12-na 15-calowa blacha do pieczenia z kawałkiem woskowanego papieru. Łyżką wyjąć 1-łyżkę porcji mieszaniny czekolady; umieścić na woskowanym papierze. Jeśli mieszanina jest zbyt twarda, aby czerpać, odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut.
Umieść 1/4 szklanki kakao na obramowanym talerzu. Kurz ręce lekko kakao. Dłońmi zwiń każdą miarkę mieszanki czekolady w kulkę, a następnie zwiń w kakao, aby pokryć.
Umieść każdą truflę w małym papierowym kubku z cukierkami (patrz UWAGI). Aby przechowywać, umieść trufle między warstwami woskowanego papieru w szczelnym pojemniku i schłodzić. Zaleca się, aby odbiorca schłodził, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej tuż przed podaniem.