Tort Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1174 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, instant espresso w proszku, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tort Tiramisu, Tort Tiramisu, oraz Tort Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj trzy 9-calowe patelnie z nieprzywierającym sprayem z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W dużej misce, połączyć mąkę, cukier, soda oczyszczona, proszek do pieczenia i sól.
Dodaj mieszaninę espresso do mieszanki mąki, ubijając na średniej prędkości mikserem do połączenia. Wymieszać z kwaśną śmietaną. Łyżka ciasto równomiernie do przygotowanych patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Piec, aż Drewniany pick wstawiony w centrum wychodzi czysty, 18 do 22 protokół. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
8
Każdą warstwę ciasta posmarować 1 łyżką likieru o Smaku kawowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
Kawa
9
W małym rondlu połącz posiekaną czekoladę i ciężką śmietanę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż czekolada stopi się i będzie gładka. Schłodzić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Rozprowadzić cienką warstwę polewy czekoladowej, a następnie nadzienie Mascarpone na jednej warstwie ciasta. Top z ladyfingers, cut-boki do góry, cięcia, aby dopasować w razie potrzeby. Wierzch drugą warstwą ciasta i powtórz procedurę. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Mascarpone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Pozostałą polewę czekoladową rozłożyć na wierzchu i bokach ciasta. Ciasto, przykryte, przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
W średniej misce ubij mascarpone i cukier na średniej prędkości mikserem, aż będzie kremowy.
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.