Tort Szyfonowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu Szyfonowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 62 grosze za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka ekstraktu z cytryny, mąka ciasto, krem z kamienia nazębnego, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 20%. Podobne przepisy to Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers}, Tort Szyfonowy, oraz Tort Szyfonowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Umyj 10-calową patelnię z anielskim jedzeniem w gorącej wodzie z mydłem, aby upewnić się, że jest całkowicie wolna od tłuszczu.
Zmierz mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól do przesiewacza. Przesiać do miski. Zrób studnię; Dodaj do studni olej, żółtka, wodę, wanilię i aromat cytrynowy w podanej kolejności. Odstawić. Nie bij.
W dużej misce ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będą bardzo sztywne. Odstawić.
Używając tych samych ubijaczy, ubijaj ciasto żółtkowe, aż będzie gładkie i lekkie.
Wlać stopniowo na białka jaj, składając gumową szpatułką. Nie mieszać.
Wlać ciasto do naczynia angel food Tube.
Piec przez 55 minut. Zwiększyć ciepło do 350 stopni F (175 stopni C) i piec 10 do 15 minut, aż skończy. Odwrócić patelnię, aż ostygnie.