Tort karmelowy Nugat IV
Caramel Nugat Cake IV może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 11g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Udaj się do sklepu i odbierz krem z prawoślazu, orzeszki pekan, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowy Cukierek Nugat, Nutty Nugat Caramel Bites, oraz Nugat Glacé Choux z pomarańczowym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka jedna 10-calowa patelnia rurowa.
W rondlu na średnim ogniu roztopić czekoladę mleczną pokryte Karmel i nugat batony i 1/2 szklanki masła lub margaryny, odstawić.
Śmietana 2 szklanki białego cukru i 1/2 szklanki masła lub margaryny razem do lekkiego i puszystego. Ubić jajka po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym.
Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną.
Dodawać na przemian z maślanką do masy jajecznej. Wymieszać w roztopionej mieszaninie cukierków i orzechów pekan.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 1 godzinę i 10 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia, a następnie zamrozić polewą czekoladową z prawoślazu.
Aby polewa czekoladowa Marshmallow: w rondlu na średnim ogniu gotować 2-1 / 2 szklanki białego cukru i odparowanego mleka do miękkiej kulki etapie 238 stopni F (114 stopni C). Wymieszać w półsłodkich kawałkach czekolady, 1/2 szklanki masła lub margaryny i krem marshmallow. Mieszaj, aż wszystkie się stopią.
Zdjąć z ognia i ubić do ostygnięcia. Łyżka na wierzchu schłodzonego ciasta.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 56 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
"Ta młoda Biel o nieco zredukowanym aromacie ma mnóstwo intensywności, oferując aromaty limonki, brzoskwini i łupków dopasowane do jedwabistej konsystencji. Dziś jest niezręcznie, potrzeba czasu na integrację. Najlepszy od 2008 do 2020 roku. 1500 spraw."- BS