Tomatillo-Pasilla de Oaxaca Salsa

Tomatillo-Pasilla de Oaxaca Salsa
Tomatillo-Pasilla de Oaxaca Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pasilla de oaxaca chiles, czosnek, Tomatillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pasilla de Oaxaca-Tomatillo Salsa, 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska).

Instrukcje

1
W małym rondlu, połączyć Tomatillo z wystarczającą ilością wody, aby dojść o połowie do strony patelni, przykryć, andcook na średnim ogniu, aż będą miękkie, o 10 protokół; odcedzić, zastrzegając płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Tymczasem, na plancha lub w ciężkiej patelni, stopić lardover średnie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek i gotować, aż będzie miękki i dobrze naładowany ze wszystkich stron, 5 do 10 minut; przenieść do słoika anelektrycznego blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj chiles do plancha i tosty przez 2 minuty na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
5
Wyjąć, rozerwać na kawałki i dodać do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać zarezerwowany płyn do gotowania, dodać dużą szczyptę soli i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Dodaj pomidory, zmiksuj i smakuj, aby dostosować sól, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
SólSól
8
Przedruk za zgodą Dos Caminos: Mexican Street Food Ivy Stark z Joanną Pruess, © 2011 Skyhorse Publishing

Polecane wino: Pinot Noir, Sparkling Rose, Riesling

Pinot Noir, Sparkling rosé i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Meksykanów. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 130 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn