Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa)

Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa)
Przepis Tom Yum Goong (Spicy Thai Shrimp Soup) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 41g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kawałki trawy cytrynowej, sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), Tod Mun Goong ( Thai Fish and Shrimp Cakes ), oraz Pikantna tajska zupa z limonkowymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać i devein krewetki, rezerwując muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
2
Połączyć muszle krewetek i 6 szklanki wody w holenderskim piekarniku; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 1 godzinę. Odcedzić bulion przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połączyć bulion i pozostałe 3 1/2 szklanki wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj galangal, trawa cytrynowa, i liście limonki kaffir do patelni; dusić 10 protokół. Przecedzić mieszaninę bulionu przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny bulionu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
GalangalGalangal
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
5
Dodać grzyby, pasta chili, sos rybny, i chiles; doprowadzić do wrzenia. Mieszać w krewetki, zielona cebula, i kolendra; gotować 3 minut lub aż krewetki są zrobione. Odrzuć chiles. Wymieszaj ze świeżym sokiem z limonki. Chochla 2 filiżanki zupy do każdej z 4 misek; posypać równomiernie orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Pasta ChiliPasta Chili
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
GrzybyGrzyby
KolendraKolendra
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Papryka ChiliPapryka Chili
KrewetkiKrewetki
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
6
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn