Tom ' s Trinidadian Chicken Curry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka curry z Trynidadu Toma. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 40g białka, oraz 42g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka kawałków kurczaka, kolendra, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Trinidadian Chicken Potato Curry, Trynidadzkie curry z kurczaka z kaszą kokosową i zielonymi kolorami, oraz Trinidadian Lime & Thyme Fish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kurczaka w misce.
Posypać solą i dodać mustard.In Robot kuchenny, posiekać połowę cebuli, pomidor, kolendra, czosnek, i czarny pieprz (lub Jalapeno/habanero).
Dodaj curry i kurkumę do miski.
Wlać 3/4 szklanki wody i mieszać do rozpuszczenia. Na dużej patelni podgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Wlać zawiesinę curry i gotować przez kilka minut, ciągle mieszając. Curry slurry pogłębi kolor. Jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha podczas gotowania, dodaj trochę wody.Gdy zawiesina curry stanie się gęstą pastą, posiekaj drugą połowę cebuli i dodaj ją. Niech cebula zmięknie, a następnie dodać do kurczaka. Wymieszać, aby pokryć kurczaka, a następnie gotować, w połowie przykryte, przez pięć minut. Kurczaka obrócić, następnie dodać 1 do 2 szklanek wody. Wstrząsnąć patelnię i pozwolić kurczaka gotować, aż gotowe, mieszając co pięć minut. Gotować około 20 do 15 minutes.At koniec, pamiętaj, aby spróbować i dostosować sól i pieprz.
Podawać kurczaka na ryżu; SOS łyżka na wierzchu.