Tiramisu-Dinozaur

Tiramisu-Dinozaur
Przepis Tiramisu-dinozaur może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Za 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 960 kalorii, 18g białka, oraz 71g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś kielichy do wina, mocne espresso, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Ciasto Dinozaurów, Ciasto dinozaurów, oraz Jaja Dinozaurów są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wymieszaj kawę i brandy i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
2
Nad podwójnym bojlerem ubij żółtka i cukier, aż mieszanina rozjaśni kolor i utworzy wstążki (tj. w połowie drogi do zabaglione). Pozostawić do ostygnięcia 5 minut. W międzyczasie ubij białka na sztywne szczyty. Złóż mascarpone w mieszankę żółtka jaja po jednej czwartej na raz. Złożyć mascarpone na białka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
MascarponeMascarpone
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
3
Połóż savoiardi wzdłuż krawędzi kielichów do wina aż do dna, wyściełając całą szklankę (zachowując 6 savoiardi do późniejszego użycia). Za pomocą pędzla do ciasta i pomaluj ciasteczka mieszanką espresso/brandy. Napełnij każdy kielich do jednej trzeciej mieszanką mascarpone i posyp połamaną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
4
Połóż jedną savoiardi na środku i pomaluj mieszanką kawy. Napełnij każdy kielich pozostałą mieszanką mascarpone, posypując każdą ogoloną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
5
Połóż po jednym savoiardi w każdym z pozostałych 5 kielichów i pomaluj mieszanką espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
6
Można podawać w temperaturze pokojowej. Tiramisu podawano schłodzone w latach 80.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano

Kremowa Sherry, Port i Chianti to świetny wybór na Tiramisu. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn